HP printer is offline of reageert niet (2023)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties${title}Bezig met laden...

Op uw Windows-computer of Mac is de printerstatus Offline en de printer print niet.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Probeer na elke taak de printer te gebruiken om te zien of het probleem is opgelost.

Controleer of de printer klaar is om af te drukken

De printer moet zijn ingeschakeld, papier in de invoerlade hebben, voldoende inkt of toner hebben en geen fouten of knipperende lampjes weergeven.

 1. Controleer of de printer niet uit is of in de slaapstand staat. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen of uit de slaapstand te halen.

 2. Controleer of er papier in de invoerlade is geplaatst en of de papierbreedtegeleiders zachtjes tegen de zijkanten van de stapel papier rusten.

 3. Controleer of de juiste inkt- of tonercartridges zijn geïnstalleerd en of de printer over voldoende inkt of toner beschikt voor uw printtaak.

 4. Controleer of er geen foutberichten of knipperende lampjes op het bedieningspaneel van de printer worden weergegeven. Los eventuele fouten op voordat u de printer gebruikt.

 5. Eventuele foutsituaties kunnen worden opgelost door de printer opnieuw op te starten. Schakel de printer uit, wacht ongeveer 30 seconden en schakel de printer weer in.

Een offline printer oplossen (Windows of macOS)

Problemen met de status 'printer offline' oplossen met uw Windows-computer of Mac.

Een offline printer oplossen (Windows)

Problemen met de status 'printer offline' oplossen met behulp van uw Windows-computer.

Diagnose & Fix selecteren

Zoek Diagnose & Fix in de HP Smart app voor Mac en Windows computers en voer dit uit.

 1. Open de HP Smart-app en selecteer vervolgens Diagnose & Fix.

  Als u HP Smart niet hebt, downloadt u deze van HP Smart - Microsoft Store of HP Smart - Mac App Store.

  • Windows: Klik op het pictogram Diagnose & FixHP printer is offline of reageert niet (1) in de linkerbenedenhoek.

  • macOS: Selecteer uw printer, klik op Printers in de bovenste menubalk en klik vervolgens op Diagnose & Fix.

  Klik op het pictogram linksonder (Windows), selecteer Diagnose & Fix in het menu Printers (macOS)

  HP printer is offline of reageert niet (2)

 2. Klik op Start.

  Opmerking:

  Sluit HP Smart niet terwijl de probleemoplosser actief is.

  HP printer is offline of reageert niet (3)

 3. Volg de instructies als er problemen zijn gevonden.

  HP printer is offline of reageert niet (4)

 4. Als het probleem niet is opgelost, selecteer dan een van de extra bronnen of ga naar HP Klantenondersteuning het specifieke probleem of foutbericht dat u ervaart.

HP Print and Scan Doctor gebruiken (Windows)

Gebruik HP Print and scan Doctor op uw Windows-computer om problemen met de verbinding vast te stellen en op te lossen.

 1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

 2. Download HP Print and Scan Doctor - Printer Offline en volg de installatie-instructies. Open het hulpprogramma.

 3. In het welkomstscherm klikt u op Start om uw printer te selecteren en de diagnostische test uit te voeren.

 4. Als uw printer niet wordt gevonden, klikt u op Mijn product wordt niet vermeld en volgt u de instructies voor de verbinding.

De standaardprinter instellen

Stel uw printer in als standaard op uw computer met Windows om te controleren of print- en scantaken de juiste printer gebruiken.

 1. Zoek in Windows naar Printers en scanners en open deze functie.

 2. Controleer of het selectievakje naast Laat Windows mijn standaardprinter beheren niet is aangevinkt.

 3. Klik in de lijst met printers op de naam van uw printer en klik vervolgens op Beheren. Als er meerdere printernamen zijn die overeenkomen met die van uw printer, selecteert u de printer die niet actief of online is.

  HP printer is offline of reageert niet (5)

 4. Klik onder Uw apparaat beheren op Als standaard instellen.

  HP printer is offline of reageert niet (6)

  (Video) HP Printer Offline How To Turn It Online ?

Controleer de functie Windows Discovery Service

Controleer of de Functiedetectie-services automatisch worden gestart en worden uitgevoerd.

 1. Zoek in Windows naar en open het Configuratiescherm en klik vervolgens op Apparaten en printers weergeven.

 2. Klik met de rechtermuisknop op de printer, kies Printereigenschappen en klik op de tab Poorten.

 3. Zoek uw WSD-poort in de lijst.

  • Ga niet verder met deze stappen als er geen WSD-poort is. Druk een netwerkconfiguratiepagina af en maak een handmatige IP-verbinding in de EWS van de printer en voeg een standaard-TCP/IP-printerpoort toe aan Windows.

  • Als er een WSD-poort is, zorg er dan voor dat het selectievakje is aangevinkt en ga verder met de volgende stappen.

   HP printer is offline of reageert niet (7)

 4. Zoek in Windows naar Services en open deze functie.

 5. Zoek de bron publicatie van de Function Discovery Provider Host en Function Discovery Resource Publication in de lijst.

 6. Controleer voor beide of de StatusActief is en het opstarttypeAutomatisch is.

 7. Als een of beide items een Handmatig opstarttype hebben of niet actief is, klikt u met de rechtermuisknop op het item en selecteert u Eigenschappen. Verander het Opstarttype in Automatisch, klik op Toepassen, klik op Start en klik vervolgens op OK.

 8. Sluit het venster Services.

Een handmatige IP-verbinding maken

Print een pagina met testresultaten voor de netwerkconfiguratie of het draadloze netwerk en gebruik de informatie ervan om uw printer draadloos te verbinden.

 1. Een Testrapport voor het draadloze netwerk of Netwerkconfiguratierapport afdrukken.

  • Inkjetprinters met een bedieningspaneelmenu: Open het menu Draadloos, Netwerkinstellingen of Instellingen om de lijst met beschikbare rapporten te HP printer is offline of reageert niet (9) zoeken.

  • Meeste inkjetprinters zonder een bedieningspaneelmenu: Druk tegelijk op de knoppen DraadloosHP printer is offline of reageert niet (10) en InformatieHP printer is offline of reageert niet (11) of druk tegelijk op de knoppen DraadloosHP printer is offline of reageert niet (12) en Start kopiëren zwartHP printer is offline of reageert niet (13).

  • LaserJet printers: Houd de knop DraadloosHP printer is offline of reageert niet (14) 10 seconden ingedrukt of tot lampje Gereed knippert, of ga naar het menu Draadloos en vervolgens naar de Draadloos netwerktest.

  • Laser NS en Neverstop Laserprinters: Houd de knoppen DoorgaanHP printer is offline of reageert niet (15) en DraadloosHP printer is offline of reageert niet (16) gedurende 3 seconden ingedrukt.

  • DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de knop Informatie ingedrukt HP printer is offline of reageert niet (17) totdat de andere knoppen op het bedieningspaneel gaan branden en tik vervolgens tegelijkertijd op de knoppen InformatieHP printer is offline of reageert niet (18) en DoorgaanHP printer is offline of reageert niet (19).

 2. Zoek de status van de draadloze verbinding, het IP-adres, het subnetmasker, de standaard gateway en de URL op de afdruk.

  • Draadloze status: Bij 802.11 draadloos zou de StatusVerbonden moeten zijn. Als dit niet het geval is, is uw printer niet verbonden met het draadloze netwerk. Verbind uw printer met het draadloze netwerk. Ga naar Verbinding maken met een draadloze HP-printer voor meer informatie.

   HP printer is offline of reageert niet (20)

  • IP-adres, subnetmasker en standaard gateway: Zoek het IP-adres, subnetmasker en de standaard gateway van de printer onder 802.11 draadloos. Als u verschillende nummers hebt gevonden voor IPv4 en IPv6, hebt u alleen het IPv4-nummer nodig.

   HP printer is offline of reageert niet (21)

  • URL('s): Zoek in het gedeelte Algemene informatie de URL('s) voor Geïntegreerde webserver op. Uw printer kan meerdere URL's hebben.

   HP printer is offline of reageert niet (22)

 3. Open een internetbrowser op een computer die is verbonden met hetzelfde netwerk als uw printer en typ een van de URL's in het adresveld en druk vervolgens op Enter om de EWS van de printer te openen. Als de EWS niet wordt weergegeven, probeert u een andere browser.

 4. Klik in de EWS op het tabblad Netwerk of Netwerken, open de optie Draadloos en klik vervolgens op IPv4- configuratie.

 5. Selecteer Handmatig IP en geef uw printerinformatie op.

  HP printer is offline of reageert niet (23)

  • Klik op Een handmatig IP-adres voorstellen en zorg ervoor dat de velden voor Handmatig IP-adres, Handmatig subnetmasker en Handmatige standaard gateway overeenkomen met de informatie van uw printer op de netwerkconfiguratiepagina.

  • Als Een handmatig IP-adres voorstellen niet beschikbaar is, typt u zelf de informatie op de netwerkconfiguratiepagina in het veld IP-adres, Subnetmasker en Standaard gateway.

 6. Klik op Toepassen en wacht tot de wijzigingen zijn bevestigd.

Een TCP/IP-poort maken in Windows (alleen draadloos)

Een printerpoort toevoegen aan Windows die overeenkomt met het IP-adres van uw printer.

 1. Een Testrapport voor het draadloze netwerk of Netwerkconfiguratierapport afdrukken.

  • Inkjetprinters met een bedieningspaneelmenu: Open het menu Draadloos, Netwerkinstellingen of Instellingen om de lijst met beschikbare rapporten te HP printer is offline of reageert niet (24) zoeken.

  • Meeste inkjetprinters zonder een bedieningspaneelmenu: Druk tegelijk op de knoppen DraadloosHP printer is offline of reageert niet (25) en InformatieHP printer is offline of reageert niet (26) of druk tegelijk op de knoppen DraadloosHP printer is offline of reageert niet (27) en Start kopiëren zwartHP printer is offline of reageert niet (28).

  • LaserJet printers: Houd de knop DraadloosHP printer is offline of reageert niet (29) 10 seconden ingedrukt of tot lampje Gereed knippert, of ga naar het menu Draadloos en vervolgens naar de Draadloos netwerktest.

  • Laser NS en Neverstop Laserprinters: Houd de knoppen DoorgaanHP printer is offline of reageert niet (30) en DraadloosHP printer is offline of reageert niet (31) gedurende 3 seconden ingedrukt.

  • DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de knop Informatie ingedrukt HP printer is offline of reageert niet (32) totdat de andere knoppen op het bedieningspaneel gaan branden en tik vervolgens tegelijkertijd op de knoppen InformatieHP printer is offline of reageert niet (33) en DoorgaanHP printer is offline of reageert niet (34).

 2. Zoek het IP-adres van de printer op de netwerkconfiguratiepagina.

 3. Zoek in Windows naar Printers en scanners en open deze functie.

 4. Klik op de naam van uw printer en selecteer Beheren.

 5. Klik op Eigenschappen van printer.

 6. Klik op het tabblad Poorten en klik vervolgens op Poort toevoegen.

 7. Klik op Standaard TCP/IP-poort en klik vervolgens op Nieuwe poort.

  HP printer is offline of reageert niet (35)

 8. Typ het IP-adres van de printer en klik op Volgende.

  (Video) Staat uw printer in wachtstand of is hij offline?

 9. Selecteer de nieuwe standaard TCP/IP-poort in de lijst en klik op OK.

  Opmerking:

  Er worden mogelijk twee printers weergegeven in de lijst met apparaten. Verwijder geen van de printers en maak de installatie ervan niet ongedaan.

Problemen met uw printerverbinding oplossen

Problemen met de verbinding van de printer vaststellen en oplossen.

Problemen met de USB-verbinding van de printer oplossen

Controleer de USB-kabel op beschadigingen en aanbevolen lengte, en start vervolgens uw printer en computer opnieuw op.

 1. Schakel de printer en de computer uit.

 2. Koppel de USB-kabel los van de computer en printer en inspecteer de kabel.

  • Als de kabel beschadigd is of langer is dan 3 meter, vervangt u deze.

  • Als de kabel onbeschadigd is en korter is dan 3 meter, sluit u de kabel aan op een andere USB-poort op de computer. De USB-poort moet 2.0 of hoger zijn. Als u een USB-hub of een dockingstation gebruikt, sluit u de kabel rechtstreeks op de computer aan.

 3. Sluit de kabel aan op de printer.

 4. Schakel de computer in en wacht totdat deze is opgestart.

 5. Schakel de printer in en voeg vervolgens uw printer (Mac) toe of wacht tot de computer het nieuwe apparaat installeert (Windows).

Problemen met de draadloze printerverbinding oplossen

Spoor netwerkproblemen op en controleer de installatievereisten als de printer niet wordt gevonden tijdens de installatie van de software of als draadloze afdruktaken mislukken.

 • Slechte netwerkverbinding: Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat dichter bij de draadloze router en controleer vervolgens of de signaalkwaliteit is verbeterd. Probeer een website te openen om te controleren of de internetverbinding goed werkt. Bij een trage of haperende wifiverbinding start u de router opnieuw op door het netsnoer los te koppelen. Wacht vervolgens 15 seconden voordat u het snoer opnieuw aansluit.

 • Printer is uitgeschakeld of in slaapstand: Raak het bedieningspaneel aan of druk op de Aan/uit-knop. De printer komt nu uit de slaapstand en is weer gereed voor gebruik. Soms wordt op de printer de status Offline weergegeven terwijl de printer eigenlijk gereed is.

 • Controleer de verbindingsstatus van de printer: Controleer of de draadloze communicatie is ingeschakeld en of de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer of mobiele apparaat. Als uw printer een lampje heeft naast het pictogram of de knop DraadloosHP printer is offline of reageert niet (36), controleer dan of dit lampje brandt. Als het lampje niet brandt of knippert, is de verbinding met het netwerk verbroken.

 • De printer opnieuw verbinden met het netwerk: Plaats de printer binnen het bereik van het wifisignaal en sluit de printer aan op het netwerk.

  • Printers met touchscreen: Selecteer het menu Setup, Netwerk of Draadloos, selecteer Wizard draadloos instellen en volg de instructies op het scherm om het netwerk te selecteren en het wachtwoord in te voeren.

  • Printers met een bedieningspaneel zonder touchscreen: Houd de knop DraadloosHP printer is offline of reageert niet (37) gedurende vijf seconden ingedrukt of totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het lampje voor draadloze communicatie op de printer stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

  • HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de Wifi-knop HP printer is offline of reageert niet (38) en de Aan/uit-knop aan de achterkant van de printer vijf seconden ingedrukt totdat de blauwe balk knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het blauwe balkje stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

 • Apparaten opnieuw opstarten: Eventuele fouten kunnen worden opgelost door de printer of het mobiele apparaat opnieuw op te starten.

 • Een Testrapport voor draadloos netwerk afdrukken: Zoek op de website van HP Klantenondersteuning naar uw printermodel en zoek op 'Zelftestpagina' om het document te vinden over het afdrukken en evalueren van het rapport.

 • Bluetooth inschakelen voor installatie van een HP Smart-app: Schakel Bluetooth op uw computer of mobiele apparaat in zodat HP Smart de printer tijdens de installatie kan detecteren.

 • Problemen met het draadloze netwerk kunnen er de oorzaak van zijn dat uw printer offline lijkt. Neem contact op met de fabrikant van de router voor meer informatie.

Problemen met de bekabelde netwerkverbinding oplossen

Controleer of u een onbeschadigde Ethernetkabel gebruikt, kijk of er een groen lampje in de buurt van de Ethernet-poort van de printer is en druk dan een rapport af om de verbinding te controleren.

 1. Schakel de printer uit en koppel de Ethernetkabel los van de router en de printer.

 2. Controleer de kabel op beschadiging en controleer vervolgens of het wel een Ethernetkabel is en geen telefoonsnoer.

  Opmerking:

  Ethernetkabels en telefoonsnoeren lijken op elkaar, maar Ethernetkabels zijn doorgaans groter en hebben acht zichtbare draden aan de connector.

 3. Sluit de kabel opnieuw aan op een andere ethernet- of LAN-poort op de router en sluit het andere uiteinde aan op de ethernetpoort van de HP printer is offline of reageert niet (39)-printer.

 4. Zet de printer aan.

 5. Controleer de lampjes op de Ethernetpoort van de printer om er zeker van te zijn dat de verbinding is geslaagd. Het groene lampje zou ononderbroken moeten branden en het oranje activiteitslampje zou moeten knipperen.

 6. Een Testrapport voor het draadloze netwerk of Netwerkconfiguratierapport afdrukken.

  • Inkjetprinters met een bedieningspaneelmenu: Open het menu Draadloos, Netwerkinstellingen of Instellingen om de lijst met beschikbare rapporten te HP printer is offline of reageert niet (40) zoeken.

  • Meeste inkjetprinters zonder een bedieningspaneelmenu: Druk tegelijk op de knoppen DraadloosHP printer is offline of reageert niet (41) en InformatieHP printer is offline of reageert niet (42) of druk tegelijk op de knoppen DraadloosHP printer is offline of reageert niet (43) en Start kopiëren zwartHP printer is offline of reageert niet (44).

  • LaserJet printers: Houd de knop DraadloosHP printer is offline of reageert niet (45) 10 seconden ingedrukt of tot lampje Gereed knippert, of ga naar het menu Draadloos en vervolgens naar de Draadloos netwerktest.

  • Laser NS en Neverstop Laserprinters: Houd de knoppen DoorgaanHP printer is offline of reageert niet (46) en DraadloosHP printer is offline of reageert niet (47) gedurende 3 seconden ingedrukt.

  • DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de knop Informatie ingedrukt HP printer is offline of reageert niet (48) totdat de andere knoppen op het bedieningspaneel gaan branden en tik vervolgens tegelijkertijd op de knoppen InformatieHP printer is offline of reageert niet (49) en DoorgaanHP printer is offline of reageert niet (50).

 7. Zorg ervoor dat de netwerkstatusgereed is of volg instructies voor het oplossen van netwerkproblemen die in het rapport worden genoemd.

  HP printer is offline of reageert niet (51)

Een offline printer oplossen (macOS)

Problemen met de status 'printer offline' oplossen met behulp van uw Mac.

Diagnose & Fix selecteren

Zoek Diagnose & Fix in de HP Smart app voor Mac en Windows computers en voer dit uit.

 1. Open de HP Smart-app en selecteer vervolgens Diagnose & Fix.

  Als u HP Smart niet hebt, downloadt u deze van HP Smart - Microsoft Store of HP Smart - Mac App Store.

  (Video) Printer Offline - How to Get the Printer Back Online
  • Windows: Klik op het pictogram Diagnose & FixHP printer is offline of reageert niet (52) in de linkerbenedenhoek.

  • macOS: Selecteer uw printer, klik op Printers in de bovenste menubalk en klik vervolgens op Diagnose & Fix.

  Klik op het pictogram linksonder (Windows), selecteer Diagnose & Fix in het menu Printers (macOS)

  HP printer is offline of reageert niet (53)

 2. Klik op Start.

  Opmerking:

  Sluit HP Smart niet terwijl de probleemoplosser actief is.

  HP printer is offline of reageert niet (54)

 3. Volg de instructies als er problemen zijn gevonden.

  HP printer is offline of reageert niet (55)

 4. Als het probleem niet is opgelost, selecteer dan een van de extra bronnen of ga naar HP Klantenondersteuning het specifieke probleem of foutbericht dat u ervaart.

De printer opnieuw toevoegen

Verwijder de printer uit de afdrukwachtrij en voeg deze opnieuw toe om foutstatussen te wissen.

 1. Klik op het pictogram SpotlightHP printer is offline of reageert niet (56) en zoek naar en open Printers en scanners.

 2. Klik op de naam van de printer, klik op Printer verwijderen of op de knop VerwijderenHP printer is offline of reageert niet (57), en klik vervolgens op Printer verwijderen of Printer wissen wanneer daarom wordt gevraagd.

  HP printer is offline of reageert niet (58)

 3. Klik op Printer, scanner, fax toevoegen of de knop ToevoegenHP printer is offline of reageert niet (59), selecteer uw printer in de lijst en klik op Toevoegen.

Het afdruksysteem resetten (macOS)

Door het afdruksysteem op een Mac te resetten, kunt u problemen oplossen zoals afdruktaken die in de wachtrij blijven staan, verbindingsproblemen en onvolledige driverinstellingen.

Opmerking:

Door het afdruksysteem te resetten worden alle HP en niet-HP printers en scanners verwijderd en worden alle afdruktaken en opgeslagen afdrukinstellingen gewist. Alle printers en scanners moeten na het resetten opnieuw worden ingesteld.

HP printer is offline of reageert niet (60)

 1. Klik op het pictogram SpotlightHP printer is offline of reageert niet (61) en zoek naar en open Printers en scanners.

 2. Klik met de rechtermuisknop of klik terwijl u op Ctrl drukt in de lijst Printers en selecteer Afdruksysteem resetten om het resetten te voltooien.

  HP printer is offline of reageert niet (62)

 3. Zet de printer weer aan.

 4. Klik op Printer, scanner, fax toevoegen of de knop ToevoegenHP printer is offline of reageert niet (63), selecteer uw printer in de lijst en klik op Toevoegen.

Een handmatige IP-verbinding maken

Gebruik informatie op een netwerkconfiguratiepagina om een handmatig IP-adres voor uw printer in te stellen en het vervolgens te gebruiken om verbinding te maken met uw Mac.

 1. Een Testrapport voor het draadloze netwerk of Netwerkconfiguratierapport afdrukken.

  • Inkjetprinters met een bedieningspaneelmenu: Open het menu Draadloos, Netwerkinstellingen of Instellingen om de lijst met beschikbare rapporten te HP printer is offline of reageert niet (64) zoeken.

  • Meeste inkjetprinters zonder een bedieningspaneelmenu: Druk tegelijk op de knoppen DraadloosHP printer is offline of reageert niet (65) en InformatieHP printer is offline of reageert niet (66) of druk tegelijk op de knoppen DraadloosHP printer is offline of reageert niet (67) en Start kopiëren zwartHP printer is offline of reageert niet (68).

  • LaserJet printers: Houd de knop DraadloosHP printer is offline of reageert niet (69) 10 seconden ingedrukt of tot lampje Gereed knippert, of ga naar het menu Draadloos en vervolgens naar de Draadloos netwerktest.

  • Laser NS en Neverstop Laserprinters: Houd de knoppen DoorgaanHP printer is offline of reageert niet (70) en DraadloosHP printer is offline of reageert niet (71) gedurende 3 seconden ingedrukt.

  • DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de knop Informatie ingedrukt HP printer is offline of reageert niet (72) totdat de andere knoppen op het bedieningspaneel gaan branden en tik vervolgens tegelijkertijd op de knoppen InformatieHP printer is offline of reageert niet (73) en DoorgaanHP printer is offline of reageert niet (74).

 2. Zoek op de netwerkconfiguratiepagina de status van de draadloze verbinding, het IP-adres, het subnetmasker, de standaard gateway en de URL op.

  • Bij 802.11 draadloos zou de StatusVerbonden moeten zijn.

   HP printer is offline of reageert niet (75)

  • Zoek het IP-adres, subnetmasker en de standaard gateway van de printer onder 802.11 draadloos. Als u verschillende nummers hebt gevonden voor IPv4 en IPv6, hebt u alleen het IPv4-nummer nodig.

   HP printer is offline of reageert niet (76)

  • Zoek in het gedeelte Algemene informatie de URL('s) voor Geïntegreerde webserver op. Uw printer kan meerdere URL's hebben.

   HP printer is offline of reageert niet (77)

 3. Open een internetbrowser op uw Mac, typ een van de url's in het adresveld en druk vervolgens op Enter om de geïntegreerde webserver (EWS) van de printer te openen.

 4. Klik in de EWS op het tabblad Netwerk of Netwerken, open het menu Draadloos en klik vervolgens op IPv4-configuratie.

 5. Selecteer Handmatig IP en voer uw printerinformatie in.

  HP printer is offline of reageert niet (78)

  (Video) Hoe een printer van offline naar online te veranderen
  • Klik op Een handmatig IP-adres voorstellen en zorg ervoor dat de velden voor Handmatig IP-adres, Handmatig subnetmasker en Handmatige standaard gateway overeenkomen met de informatie van de printer op de netwerkconfiguratiepagina.

  • Als Een handmatig IP-adres voorstellen niet beschikbaar is, typt u zelf de informatie op de netwerkconfiguratiepagina in het veld IP-adres, Subnetmasker en Standaard gateway.

 6. Klik op Toepassen om de instellingen van handmatige IP-adressen op te slaan.

 7. Klik in de balk van het hoofdmenu op het pictogram SpotlightHP printer is offline of reageert niet (79) en zoek naar en open Printers en scanners.

 8. Klik op Printer, scanner of fax toevoegen of op de knop ToevoegenHP printer is offline of reageert niet (80).

 9. Klik in het venster Printer toevoegen op het pictogram IPHP printer is offline of reageert niet (81).

 10. Typ het handmatig ingestelde IP-adres van de printer in het veld Adres en selecteer AirPrint in het vervolgkeuzemenu Protocol.

  HP printer is offline of reageert niet (82)

 11. Wacht tot de Mac verbinding maakt met de printer.

 12. Voer in het veld Naam een printernaam in die u gemakkelijk kunt herkennen, maar die niet persoonlijk is om uw privacy te beschermen.

 13. Klik op Toevoegen om de installatie te voltooien.

Problemen met uw printerverbinding oplossen

Problemen met de verbinding van de printer vaststellen en oplossen.

Problemen met de USB-verbinding van de printer oplossen

Controleer de USB-kabel op beschadigingen en aanbevolen lengte, en start vervolgens uw printer en computer opnieuw op.

 1. Schakel de printer en de computer uit.

 2. Koppel de USB-kabel los van de computer en printer en inspecteer de kabel.

  • Als de kabel beschadigd is of langer is dan 3 meter, vervangt u deze.

  • Als de kabel onbeschadigd is en korter is dan 3 meter, sluit u de kabel aan op een andere USB-poort op de computer. De USB-poort moet 2.0 of hoger zijn. Als u een USB-hub of een dockingstation gebruikt, sluit u de kabel rechtstreeks op de computer aan.

 3. Sluit de kabel aan op de printer.

 4. Schakel de computer in en wacht totdat deze is opgestart.

 5. Schakel de printer in en voeg vervolgens uw printer (Mac) toe of wacht tot de computer het nieuwe apparaat installeert (Windows).

Problemen met de draadloze printerverbinding oplossen

Spoor netwerkproblemen op en controleer de installatievereisten als de printer niet wordt gevonden tijdens de installatie van de software of als draadloze afdruktaken mislukken.

 • Slechte netwerkverbinding: Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat dichter bij de draadloze router en controleer vervolgens of de signaalkwaliteit is verbeterd. Probeer een website te openen om te controleren of de internetverbinding goed werkt. Bij een trage of haperende wifiverbinding start u de router opnieuw op door het netsnoer los te koppelen. Wacht vervolgens 15 seconden voordat u het snoer opnieuw aansluit.

 • Printer is uitgeschakeld of in slaapstand: Raak het bedieningspaneel aan of druk op de Aan/uit-knop. De printer komt nu uit de slaapstand en is weer gereed voor gebruik. Soms wordt op de printer de status Offline weergegeven terwijl de printer eigenlijk gereed is.

 • Controleer de verbindingsstatus van de printer: Controleer of de draadloze communicatie is ingeschakeld en of de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer of mobiele apparaat. Als uw printer een lampje heeft naast het pictogram of de knop DraadloosHP printer is offline of reageert niet (83), controleer dan of dit lampje brandt. Als het lampje niet brandt of knippert, is de verbinding met het netwerk verbroken.

 • De printer opnieuw verbinden met het netwerk: Plaats de printer binnen het bereik van het wifisignaal en sluit de printer aan op het netwerk.

  • Printers met touchscreen: Selecteer het menu Setup, Netwerk of Draadloos, selecteer Wizard draadloos instellen en volg de instructies op het scherm om het netwerk te selecteren en het wachtwoord in te voeren.

  • Printers met een bedieningspaneel zonder touchscreen: Houd de knop DraadloosHP printer is offline of reageert niet (84) gedurende vijf seconden ingedrukt of totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het lampje voor draadloze communicatie op de printer stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

  • HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de Wifi-knop HP printer is offline of reageert niet (85) en de Aan/uit-knop aan de achterkant van de printer vijf seconden ingedrukt totdat de blauwe balk knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het blauwe balkje stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

 • Apparaten opnieuw opstarten: Eventuele fouten kunnen worden opgelost door de printer of het mobiele apparaat opnieuw op te starten.

 • Een Testrapport voor draadloos netwerk afdrukken: Zoek op de website van HP Klantenondersteuning naar uw printermodel en zoek op 'Zelftestpagina' om het document te vinden over het afdrukken en evalueren van het rapport.

 • Bluetooth inschakelen voor installatie van een HP Smart-app: Schakel Bluetooth op uw computer of mobiele apparaat in zodat HP Smart de printer tijdens de installatie kan detecteren.

 • Problemen met het draadloze netwerk kunnen er de oorzaak van zijn dat uw printer offline lijkt. Neem contact op met de fabrikant van de router voor meer informatie.

Problemen met de bekabelde netwerkverbinding oplossen

Controleer of u een onbeschadigde Ethernetkabel gebruikt, kijk of er een groen lampje in de buurt van de Ethernet-poort van de printer is en druk dan een rapport af om de verbinding te controleren.

 1. Schakel de printer uit en koppel de Ethernetkabel los van de router en de printer.

 2. Controleer de kabel op beschadiging en controleer vervolgens of het wel een Ethernetkabel is en geen telefoonsnoer.

  Opmerking:

  Ethernetkabels en telefoonsnoeren lijken op elkaar, maar Ethernetkabels zijn doorgaans groter en hebben acht zichtbare draden aan de connector.

 3. Sluit de kabel opnieuw aan op een andere ethernet- of LAN-poort op de router en sluit het andere uiteinde aan op de ethernetpoort van de HP printer is offline of reageert niet (86)-printer.

 4. Zet de printer aan.

 5. Controleer de lampjes op de Ethernetpoort van de printer om er zeker van te zijn dat de verbinding is geslaagd. Het groene lampje zou ononderbroken moeten branden en het oranje activiteitslampje zou moeten knipperen.

 6. Een Testrapport voor het draadloze netwerk of Netwerkconfiguratierapport afdrukken.

  • Inkjetprinters met een bedieningspaneelmenu: Open het menu Draadloos, Netwerkinstellingen of Instellingen om de lijst met beschikbare rapporten te HP printer is offline of reageert niet (87) zoeken.

  • Meeste inkjetprinters zonder een bedieningspaneelmenu: Druk tegelijk op de knoppen DraadloosHP printer is offline of reageert niet (88) en InformatieHP printer is offline of reageert niet (89) of druk tegelijk op de knoppen DraadloosHP printer is offline of reageert niet (90) en Start kopiëren zwartHP printer is offline of reageert niet (91).

  • LaserJet printers: Houd de knop DraadloosHP printer is offline of reageert niet (92) 10 seconden ingedrukt of tot lampje Gereed knippert, of ga naar het menu Draadloos en vervolgens naar de Draadloos netwerktest.

  • Laser NS en Neverstop Laserprinters: Houd de knoppen DoorgaanHP printer is offline of reageert niet (93) en DraadloosHP printer is offline of reageert niet (94) gedurende 3 seconden ingedrukt.

  • DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de knop Informatie ingedrukt HP printer is offline of reageert niet (95) totdat de andere knoppen op het bedieningspaneel gaan branden en tik vervolgens tegelijkertijd op de knoppen InformatieHP printer is offline of reageert niet (96) en DoorgaanHP printer is offline of reageert niet (97).

 7. Zorg ervoor dat de netwerkstatusgereed is of volg instructies voor het oplossen van netwerkproblemen die in het rapport worden genoemd.

  HP printer is offline of reageert niet (98)

  (Video) How to RESET hp deskjet 2630, 2631, 2632, 2633, 2634, 2635, 2636, 2640 printer review !!!

");$('#embeddedIframe32255').css({'width' : '800px', 'height' : 'auto'});});$(window).on("load", function(){$(".table-responsive").addClass("enableScrollOnOverflow");$("img.docImage").addClass("img-responsive");$("img.docImage").css("max-width","100%");// $(".section.expandable").prev(":not(.section.expandable)+.section.expandable").find(".expandableHeading").css("border-top", "1px solid #ccc");$(".callout").closest("ol").addClass("calloutList");$('#embeddedIframe32255').css({'width' : '800px', 'height' : 'auto'});//ALM 3290 - changes startvar checkLC = getCCLC();if(checkLC === 'zh'){var anchorList = document.querySelectorAll('.content-link a'); //Select all anchor tag with specific classnamevar modifyAnchorList = Array.prototype.slice.call(anchorList); //Converting nodelist to arraymodifyAnchorList.forEach(function(element) {if (element.href.indexOf("zh-hans") > -1 || element.href.indexOf("zh-hant") > -1) { element.href = element.href.replace(/zh-hans/g, "zh").replace(/zh-hant/g, "zh"); //replacing zh-hans and zh-hant with zh}});}//ALM 3290 - changes end});

FAQs

Why does my printer keep saying its offline? ›

This can be as simple as a disconnected cable, or an error occurring due to a paper jam. However, it can also indicate a problem with your driver or software. Old age or a lack of updates can cause this, and if this is the reason your printer is offline, you will have to troubleshoot it.

How do I get my offline HP printer back online? ›

Connect the printer power cord to the printer and turn the printer back on. Disconnect the power cord from your wireless router. Wait 10 seconds before reconnecting it. It may take a few minutes for your internet to come back on.

Why is my HP printer saying its offline when it's not? ›

Check to make sure the printer is turned on and connected to the same Wi-Fi network as your device. To find out if your printer is connected to Wi-Fi, see if your printer's built-in menu has options for checking its Wi-Fi connection, or check the printer's manual for instructions about how to add it to a Wi-Fi network.

Why is my HP printer offline but connected to WIFI? ›

Some of the reasons might be: Outdated drivers. Connection issues. A settings error.

How do I reconnect my HP printer online? ›

Place the printer near the Wi-Fi router. Open the Setup, Network, or Wireless settings menu, and then select Wireless Setup Wizard. Select the name of your network, and then enter the password to complete the connection.

How do I reset my HP printer online? ›

9.20. 5. How to reset to factory settings on HP printers
 1. Open the printer's web page and Sign in as Administrator.
 2. On the General tab select Reset Factory Settings in the menu.
 3. In the section Reset Firmware select Reset.
 4. Select Reset. The printer will now restart.
 5. Set printer's date and time correctly.

How do you reset an offline printer? ›

Once the printer is turned on, switch your computer back on and see if the printer is now online.
 1. Run the Printer Troubleshooter. ...
 2. Disable "Use Printer Offline" Mode. ...
 3. Clear the Print Queue. ...
 4. Set the Printer as Default. ...
 5. Restart the Print Spooler Service. ...
 6. Update the Printer Drivers. ...
 7. Remove and Reinstall the Printer.
Aug 4, 2020

Is there a way to hard reset a printer? ›

How to do a hard reset on your printer
 1. With the cartridges still installed, power down the printer and then unplug the power cord from the wall.
 2. Wait for a minute, then plug the printer back in and power it back up. Wait for the cartridges to center and then try printing again.
Mar 8, 2021

How do I manually reset my HP? ›

How do you factory reset an HP laptop with Windows 10?
 1. Click on the Start menu and choose the “Settings” option. ...
 2. In the search bar, type “reset.”
 3. From there, choose the “Reset this PC” option once the results have popped up.
Jan 3, 2019

Why won't my printer print even though it's connected to Wi-Fi? ›

Remove and Re-Add Your Printer in Windows

If this happens, go to Settings > Devices > Printers & Scanners, select your printer, and remove it. Then click Add a Printer or Scanner to re-add it to the device list. Incredibly (and frustratingly), this often gets things up and running again.

Why won't my HP printer print when connected to Wi-Fi? ›

Restart the printer and the computer or mobile device to clear possible error conditions. Restore Wi-Fi setup mode. Most printers with a touchscreen display or menu: Open the Wireless or Setup menu, select Network setup or Settings, and then select Restore Network Settings.

Videos

1. How to RESET hp deskjet 2600 printer review !!
(Copy Print Scan)
2. HOW TO: Fix ANY Printer Issue on Your Mac
(Created Tech)
3. How to Reset HP Officejet 6830 Printer and Access Hidden Factory Support Menu 6810 6820
(303 Electronics)
4. Problemen met een draadloze printerverbinding oplossen | HP Printers | @HPSupport
(HP Support)
5. Troubleshoot “No AirPrint Printers Found” Message for iPhone and iPad | @HPSupport
(HP Support)
6. HP Envy Pro 6400 Reset, Restore Factory Default Setting, Review !!
(Copy Print Scan)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated: 02/05/2023

Views: 6472

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.